Öğrencilerim İçin Sınav Soruları ve Duyurular




aliseyyar@sosyalsiyaset.net

   

 

Kitaplar ;

 

 

 

Yürek Felsefesi

 

“Yazılarımı tüketmeye çalışanlar, sözün ötesini görebilenlerdir. Her şeyin sözle anlatılamayacağını, sözün ötesinin de olduğunu bilenlerdir. Kelimelerin o andaki tek başlarına anlamlarının, yazdıklarımı anlatmaya yetmeyeceğini düşünenlerdir, her kelimenin bir başka kelimeyle ahenginin ve bütününün konfigürasyonunu anlayabilenlerdir” (Arka Kapak)

“Benim yüreğim küçücük bir kuşun kanatlarında uçup dağlara, tepelere, evlere hatta evlerin içine ulaştığı gün gözlerimi kapatabilirim. Kuşlar kadar özgür, dağlar kadar dimdik, ırmaklar kadar değişken, denizler kadar engin... Ya insanlar? ‘İnsan’ kadar derin… Yüreğim ancak kuşun kanatlarında savrulabilir tüm yaşama.” (Gazel, Yürek Felsefesi, sf. 10)

Yürek Felsefesi Kitabımda, yürek ve sevginin bir arada olmadığı tüm durumlarda, insanların yaşamlarını hep olumsuzluk üzerine kurduklarını gördüğümden, olumlu bir yaşamın çıkış noktasının yürek ve sevgi kavramlarının birlikteliği olduğunu düşünmem zor olmadı. Yürekler unutulmadan yapılan tüm işlerin,  istenen sonuçlara ulaşabildiğini bildiğimden,  “başı boş gezen, nerede, ne aradığı belli olmayan, gittiği yerde kendini anlatamayan yüreklerin yaşamdaki sıkıntılarını gözlerimle gördüğümden…” böyle bir kavram etrafından dolanmak, dolandığım her derinliği dile getirmek istedim.

            ‘Yaşam herkese gülsün’ ilkesiyle yaşamaya çalışırken, önce yürek etrafında dolandım, sonra insanların arasına girdim, en son da yüreğin içeriğine sevgiyi öyle bir yerleştirdim ki…  Kitaplarımın ve yazılarımın tümü birbirlerini tamamlıyor. Yaşama yüreklice bakışın sırlarını veriyor. Her insanın mutluluğu için çabalamak gerektiğinin altını çiziyor. Yürekleri görebilmek için görüntünün ötesine geçmek gerektiğini anlatıyor. Kısaca yüreği kendi ellerinde yaşayan insanı anlatıyor. Böyle bir insanın mutlu olmaması için nedenin kalmadığının da altını çizerek...

Sadece kendi oğlum için  çaba harcamıyorum. Tüm engelli çocukları kendi oğlumun yerine koyuyorum. Onların sevinçleri ile seviniyor, üzüntüleri ile üzülüyorum. Onların yaşama katılabilmek için verdikleri mücadeleyi yakından gördüğüm için, gözümde hepsi o kadar büyüyor ki. Bir adım atabilmek için yıllarca ter döken yavrularımızın yanında olup da, onların mutlu olabilmeleri için elimizden gelen tüm çabayı yapmamamız her şeyden önce günahtır. Engelliler ve yakınlarının verdikleri büyük mücadele tüm insanlara örnek olmalı. Acıyarak değil, yapabileceklerimizle katkıda bulunmalıyız. Onların yaşamlarını kolaylaştırıp, akıl ve vicdan sahibi insanlar olarak, yanlarında olduklarımızı en net şekilde göstermeliyiz. Bunun en önemli yolu, bir şekilde insanlara ulaşabilmekten geçiyor. Benim en iyi yapabileceğim şekil ise, kitap yazabilmek…Yüreğimin herkese ulaşabilmesini istiyorum.

“Reyhan Gazel adlı genç bir kadının yazdığı kısa denemeler. Kısa ama her bir deneme sessizce kana karışıyor ve sonra ılık ılık yüreğimizin bütün dokularına sirayet ediyor. Bununla yetinmiyor, oradan beynimize, hareket ve karar merkezimize uzun bir yolculuğa çıkıyor. Bir idrak yolculuğu yaptırıyor insana Reyhan Gazel. Varlığımızı, sorumluluklarımızı, insanlığımızı idrak ettiren bir uzun yolculuk. Bir nefeste okunacak gibi değil "Yürek Felsefesi." Hakikaten hem okurken varlığımızın gerekçelerine müdrik olmanın zevkini yaşatıyor hem de içine soktuğu duygu ve düşünce anaforunda yoruyor insanı. Çünkü denemelerini insanı insan yapan büyük fikirlerle bezemiş yazar. Ve biz biliyoruz ki, büyük fikirleri idrak, büyük zihinsel ve duygusal mesailer gerektiriyor” (Hüseyin Kocabıyık, Yeni Asır )

 

• Reyhan Gazel’den “Yürek Felsefesi” Kitabı: Özürlülük Engellilik Değildir (Roportaj)

 

 Sipariş İçin www.gunyayincilik.com.tr

Google Arama terimlerinizi girin Arama formu gönder
 
Web www.sosyalsiyaset.net